Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kingcup

1. 12. 2008 11:11
zacílení dokumentu

Operativní dokumenty "propojovacího" typu byly obzvláště záludné. Např. uvedený Záznam bylo možno použít na kohokoliv z MT či okolí ing.Solmana či dokonce Kundery, a to i v budoucnu.  Např. při stalinských procesech z r.1937 byly používány dokumenty z počátku 20. let, kdy byli souzení bolševici ve styku s Trockým. Konec konců pánové Hradílek a spol nám to předvedli názorně. Pavel Abraham

0 0
možnosti
K

Kingcup

1. 12. 2008 10:44
Blokování procesů

Kaplan např. uvádí, že proces s Gomulkou se nekonal kvůli nedostatku důkazů. Nesmysl. Beirut odesílal do Moskvy lživá trvrzení typu Gomulka je smrtelně nemocný... a tím se mu podařilo oddálit proces až do Stalinovy smrti. V polském monstrprocesu se však zřejmě mělo mluvit přímo o spiknutí Beiruta a Beriji proti Stalinovi...

Pavel Abraham

0 0
možnosti
K

Kingcup

28. 11. 2008 10:22
Monopol zahraničního obchodu

Monopolo zahraničního obchodu např.

http://www.praguecoldwar.cz/eisenstein1.htm

oproti Kaplanovi úloha agentů chodců v případě Slánského např.

http://www.praguecoldwar.cz/kent.htm

Pavel Abraham

0 0
možnosti
K

Kingcup

28. 11. 2008 10:22
Sovětští poradci

Pokud je pro někoho článek komplikovaný doporučuji následující. Role sovětských poradců je osvětlena v http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/policie/udv/index.html

v příspěvku

Svědectví - K. Kaplan: StB o sobě

Pavel Abraham

0 0
možnosti
K

KocourkovNews

20. 11. 2008 13:19
Narodni hrdina Josef Masin ke Kunderovi a dnesku.

Jsem zhrozen postojem tech, kteri hledaji vymluvy pro Kunderu a vidi problem v uverejneni jeho jmena a jmen podobnych lumpu. Podle mne stoji tito na stejne urovni jako on. Skvorecky, Salivarova, Uhde, vsak znas jejich jmena a znas tech jmen vice nez ja!  Je tez na case aby Stb zaznamy obou polistopadovych panu presidentu uvidely svetlo sveta.

Cele prohlaseni:

http://jirivanek.bigbloger.lidovky.cz/c/54996/Narodni-hrdina-Josef-Masin-ke-Kunderovi-a-dnesku.html

0 0
možnosti
K

KocourkovNews

20. 11. 2008 13:17
Kdo je Miroslav Dvořáček - svědecké prohlášení a osobní posu

Množí se, bohužel, také výplody leninských "užitečných idiotů", nasazených ve všech odvětvích sdělovacích prostředků, v nichž je můj přítel Miroslav Dvořáček hrubě urážen.  K tomu nemůžu mlčet. Prohlašuji, že MIROSLAVA  DVOŘÁČKA, plk. let. v.v., znám 61 roků, od 1. října 1947. Vice:

http://jirivanek.bigbloger.lidovky.cz/c/55378/Kdo-je-Miroslav-Dvoracek-svedecke-prohlaseni-a-osobni-posudek.html

0 0
možnosti
K

KocourkovNews

20. 11. 2008 13:15
Ještě ke kunderiádě

Vzkaz panu Uhdemu aneb Ještě ke kunderiádě:

http://tinyurl.com/Vzkaz-Uhdemu

0 0
možnosti
RR

rezjir

19. 11. 2008 9:59
Možná by vám pomohlo

přečíst si Rudé právo a tehdejší další tiskoviny z toho r. 1950, To je velmi zajímavý rok. To Rudé právo je zde: http://archiv.ucl.cas.cz/index.php

A v měsíci dubnu se dozvíte, že rektor brněnské AMU Ludvík Kundera spolu s dalšími rektory vysokých škol podpisuje rezoluci o nepřípustnosti použití jaderných zbraní. V únoru 1950 proběhlo masová podpisová akce na podporu Stokholmovské výzvy, která dala vládě mandat, aby bojovala za mír. Atd.

A mimochodem vím ještě o jednné manipulaci z dokumenty přesně z té doby, která sice mohla vzniknout náhodou, ale také nemusela.

0 0
možnosti
MT

mtriska

19. 11. 2008 9:31
Cetli jsme to velmi pozorne

Ale vysvetleni pana Paska, ktere dokonce s kolegou zminujeme, neobsahuje vysvetleni zavaznych casti Zapisu. Pan Pasek neanalyzoval zaznam jako celek, pouze jeho cast, ktera mu pripadala k analyze vhodna.

0 0
možnosti
RR

rezjir

19. 11. 2008 9:51
Re: Cetli jsme to velmi pozorne

S tím musím souhlasit, že ve vyjádření pana Paška jsou díry, zvláště tam kde  mluví o vatě v tom hlášení. Když jsem si ho dnes díky vám četl znovu, musím zdůraznit, že tam žádná vata není.

. Nícméně ta možná motivace jednání studentů,tj. pomoc při patrání po nebezpečném kriminálnikovi, mi připadá jako věrohodná. Pokud by samozřejmě neukáže, že pan Pašek si to pátrání nevycucal z prstu. Přece jenom jde o 80létého pána, který si chronologii událostí nemusí tak zcela být jistý. To já v tuto chvíli nevím.

0 0
možnosti
RR

rezjir

19. 11. 2008 9:28
ten záznam má tři části

logicky na sebe navazující:

1) obsah udání Kundery, který na policejní stanici vypovídá, to co řekla o Dvořáčkovi Dláskovi Militke

2) Po porovnání z knihou pátrání dojdou policisté na kolej

3) popis zatčení Dvořáčka, který si možná myslel, že je lépe vypovědět, že je lépe se prezenotvat jako agent chodec než být obviněń ze sexuálních zločinů, a proto vypovídal, tak jak vypovídal.

Obsah kufru nevypovídá o ničem, respektive Dvořáček by měl národu sdělit, proč kufr s takovou náplní ponechal na koleji u Militke? A militke zase měla národu se svěřit,proč se s tím svěřovala Dlaskovi  Pozn. To vůbec neznamená, že ten. tzv. záznam nemohl vzniknout později kvůli kompromitování Kundery např. pro jeho protinovotnovské aktivity v 60.letech.   

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2670x
Živím se organizací lidí a firem a vymýšlením internetových produktů. Vlastním magazín o bydlení a životním stylu, fascinují mě sociální sítě a zkoumání způsobů jakými mění světovou komunikaci.