Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cibich

22. 1. 2009 16:11
umění?

Co všechno se ještě dá považovat za umění,nevím,ale jedno vím určitě.Pan Černý se dopustil podvodu a tudíž je to víc,než umělec,je DEFRAUDANT.!To jeho "umělecké dílo"tento fakt zcela zastínilo.O charakteru pana Černého jaksi nikdo psát nechce,ačkoli škoda byla vyšší než 5000kč ale tím jsme přece v Evropě známí!Kde všude visely nápisy"ČEŠI NEKRAĎTE!

0 0
možnosti
PB

Pakuin

23. 1. 2009 9:21
Re: umění?

Ano, pro Vás je asi důlěžitější ono bolševické škatulkování. Co neni podle nás tak je špatně. Neni tam srp a kladivo? Tak dílo zničit a autora zavřít až zčerná.... no ale tak to naštěstí už nechodí. Pokud vy patříte k těm, co kradou, tak byste to tam asi umístil, Já mezi ně nepatřím a přirovnání naší země k tranzitu ropy a plynovodu mě docela pobavilo, protože to tak je. Ale to je právě to umění. Každý v tom vidíme něco jinýho. A to je dobře.:-)

0 0
možnosti
PP

Kašpárek007

21. 1. 2009 10:35
:-)

S rodiči jsem byl  v Bulharsku před revolucí několikrát. Moře, pláže.... pohoda. Ale nejsilnější zážitek právě ono "WC"  ;-D  Pokud to měla být karikatura EU tak to pan  Černý trefil přesně a já mu tleskám. 

0 0
možnosti
JK

Terrurek

21. 1. 2009 11:23
Re: :-)

místo těch neonů tam měl dát šváby aby to bylo jak pamatuju z podobný dovolený (s rodičema za totáčů) pamatuju bulharsko já... a je fakt že když se vzpomíná na bulharsko tak se vždycky někdo o ty záchody otřel

0 0
možnosti
AJ

ubuster

21. 1. 2009 10:01
cenzura umění

Já jsem si teda doteď myslel, že cenzura umění v Evropě EU neexistuje. :-/

0 0
možnosti
JR

JTK82

21. 1. 2009 9:59
Samozřejmě, že každá z vyobrazených zemí

by se chtěla prezentovat jinak. Třeba Francouzi - že by si na svou miniaturu vystavili pěkně Eiffelovu věž a Vítězný oblouk, cammembert, láhev červeného, flakonek parfému Dior a kostýmek Coco Channel nebo Citroen C5...a nad tím vším by s úsměvem trůnil Sarkozzy:-) No ale to by pak nebyla výtvarná zkratka, nýbrž encyklopedie. Taky mě mrzí, že se na díle nepodepsali umělci ze všech členských zemí EU, ale na druhou stranu - umíte si představit, že by svou zemi každý z nich dokázal takhle vtipně a stručně vystihnout? Já bych se za turecké záchody nestyděla. Význam díla snad nebyl v tom, aby každou zemi "představilo" dle jejího přání a jen v tom nejjasnějším světle. To, že se jedná o podvod, je věc jiná. To mi také trochu vadí - ale uznejte, sestavit profily všech 27 neexistujících autorů - to muselo dát práce!

0 0
možnosti
JD

gagaryn

21. 1. 2009 11:26
Re: Samozřejmě, že každá z vyobrazených zemí

měli to trochu pomíchat, slovák by navrhoval třeba maďarsko, francouz británii, nebo je nechat losovat.

0 0
možnosti
S

snegon

21. 1. 2009 8:47
Odhlédnu-li od "podvodu",

myslím že k němu byl skutečně dotlačen nedostatkem času, je to ukázka naprostého nedostatku diplomatického cítění, ale hlavně selhání pana Vondry, který si měl zkontrolovat co bylo na základě jeho objednávky vytvořeno.

0 0
možnosti
BK

demagog_007

21. 1. 2009 10:20
Re: Odhlédnu-li od "podvodu",

jééé tady je zase někdo bez tolerance, smyslu pro nadsázku atd. dílo je vtipné a ukazuje, zažité stereotipy o našich spolučlenech v EU... je to trefné a hezké... přeci nebudeme cenzurovat umělecká díla, ne?

0 0
možnosti
K

kasikv

21. 1. 2009 8:35
Co říka Entropa

Ukazujete pouze jednu stranu celé kauzy. Entropa rovněž celému světu říká "podívejte se jaký názor na EU má ČR prostřednictvím jednoho místního umělce, který vše založil na "mystifikaci 27" (tj. podvodu)." Rovněž se ukazuje pověstná česká malost, kdy nejsme ani sto se za to postavit a hned se každému omlouváme.

Proto se domnívám, že celé to kolem hlavně vypovídá o nás, našich reprezentantech v EU a "neskutečných" možnostech obhájit v ČR jakoukoliv prasárnu.

0 0
možnosti
VN

VasekN

21. 1. 2009 8:34
:-/

No máme co si zasloužíme. Podvodníky politiky a podvodníky umělce. Nevadí mi plastika jako taková, vadí mi její prezentace. Podle mne myšlenka, že umělec z dané země vyjádří na tuto zemi svůj názor je dobrá a umělec se jí měl držet. Místo toho předvedl klasické české chování kdy něco napovídal politikům a něco jiného udělal :-( Ostatně tak jak to politici dělají běžně a bohužel nejen politici.

0 0
možnosti
MD

Harvester_CZ

21. 1. 2009 7:38
Dost dobrý

že jste našel tu petici. Už jsem si myslel, že jsou to magoři :-)

0 0
možnosti
V

voyager

20. 1. 2009 23:15
Performer

Pa Černý je skutešně performer. Účtoval práci 27  lidí a udělal si to sám. Světová média to označují jako podvod.

Urazil několik národů a na světě tomu říkají kulturní debakl.

Jen ve střední Evropě pár člověků srší obdivem, jak jsme to světu natřeli a jak intelektuálně čníme nad zbykem světa.

Ale ten zbytek věta je ve všech aspektech o něco dále a pokud jej nemůžeme dohonit, tak ho alespoň shodíme. Přesně v duchu našeho ideového idola Josefa Švejka. Ten takto řešil každou situaci.

Pan Černý je věrným pokračovatelem této tradice, jen je trochu větším exhibicionistou.

0 0
možnosti
VR

2718

20. 1. 2009 23:25
Re: Performer

Me by zajimalo, kolik tech lidi co se ohani Svejkem a Svejkovstvim skutecne cetlo knihu. Ono jeji vyzneni se od filmu (ktery osobne moc nemusim) dost lisi.

0 0
možnosti
(

(@)

20. 1. 2009 22:48
Dobré postřehy, souhlas +

karma R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2670x
Živím se organizací lidí a firem a vymýšlením internetových produktů. Vlastním magazín o bydlení a životním stylu, fascinují mě sociální sítě a zkoumání způsobů jakými mění světovou komunikaci.