Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nnevimm

26. 2. 2010 15:36
Blbost

Nejdená se o nic jiného než inflační podvod. Ano nevybereme daně, zato inflačním zdaněním obereme všechny ty, kteří peníze drží na účtech. Tohle nemá šanci na přežití ani jediný den. Jak byste chtěl vyplácet důchody? Tak, že do systému každý rok uvolníte 450mld nových peněz? V současné době tu jsou peníze o hodnotě zhruba 3bil. korun. Vyplácením důchodů byste každoročně způsobil 15% inflaci. jenže to samozřejmě není všechno. Náklady na státní správu jsou dnes 1,2bil kč tedy inflace by byla ještě vyšší a to kolem 35%. To by znamenalo okamžité odstavení čr od zahraničního importu. Takováto "reforma" by způsobila teměř okamžitý odliv kapitálu ze země, přechod místního obchodu na zahraniční měny či komodity a v konečném důsledku prožrání veškerých úspor a zbídačení celé spoleřnosti.

0 0
možnosti

mtriska

26. 2. 2010 16:16
Re: Blbost

Poslechnete ,a precetl jste si to, o cem jsem tady referoval? Naklady na statni spravu jsou dnes v teto vysi - ano . Jak velka cast z  nich souvisi s vyberem dani -. a nemluvme pouze o mzdach , ale o celem tom systemu vyberu - budovy, vedlejsi naklay vcetne absurdnich nakladu na zdaneni tech mezd vypacenych z dani. Jinak ja nejsem autor, referuji o materilau, ktery me zaujal a pripada mi zajimavy. Autory hledejte na adrese http://www.p3m.cz  . Ale jsem v kazdem pripade rad, ze Vas tema zaujalo a stalo Vam  za reakci.      

0 0
možnosti

ika

25. 2. 2010 8:12
ten jejich "obláček"

není nic jiného, než nekryté peníze. Blbost. Inflace.

0 0
možnosti

mtriska

25. 2. 2010 8:55
Re: ten jejich "obláček"

Teší mě , že Vás ten článek zaujal natolik, že jste se k němu vrátila. No mě to připadá spíš naopak , hodnota, která není pokryta oběživem.V98c , výrazně víc hodnoty než oběživa.  To myslím s inflalcí nijak nesouvisí. Ale souhlasíte s tím, že stále  vyšší hodnota je  vytvážena pomocí stále nižšího počtu pracovniíků? Pokud ano, tak co tím ? Obláček ne obláček.

0 0
možnosti

kaktusak

24. 2. 2010 21:55
Znáte Ransdorfa?

Ten taky cosi sepsal, Nové čtení Marxe, a teď se tváří pohoršeně, že to lidi nečtou a neznají. Tohle je podobný případ. Co nějaký kompilát?

0 0
možnosti

mtriska

25. 2. 2010 6:25
Re: Znáte Ransdorfa?

Ten je tam taky, jen pod jinou záložkou-  http://www.p3m.cz/cz/index.php?stranka=shrnuti

0 0
možnosti

ika

24. 2. 2010 19:54
Jsou to nesmysly.

Onehdy jsem četla mnohem lepší návrh v knize Karla Čapka. (Asi to byla jenom legrace, ale s výpočetní technikou by se to dalo snadno realizovat.) Každému daňovému poplatníku poslat poděkování za zaplacení daní a informaci o tom, na co konkrétně byly jeho daně použity. No, nedokážu to napsat jako Čapek. Ale vypadalo to jednodušeji, zajímavěji a proveditelněji.

0 0
možnosti

ika

24. 2. 2010 20:01
Re: Jsou to nesmysly.

našla jsem odkaz:

http://www.mlp.cz/koweb/00/02/76/48/75/mensi_prozy.html

0 0
možnosti

brnl

24. 2. 2010 13:45
No zkoušel jsem to přesložité číst

to ale zdá se s rozumem nemá společného nic to je nějaká nová sekta, která se do toho přesložitého snaží zabalit nějaké obyčejné perpetum mobile. K posouzení mi stačí zjištění že ti lidé vůbec nechápou tu podstatu, viz citát:

"skutečná, tržní směnná hodnota seniorů, odvozená z jejich předchozí práce pro společnost a vyjádřená nárokem na sociální a zdravotní péči, je, aspoň u nás, podstatně vyšší než to, co penzisté na penzích dostávají"

Tenhle citát to je nesmyslný blábol, pravda je taková že hodnota seniora který nevychoval řádně potomky kteří by k němu měli nějaké důchodové a zdravotní závazky a odváděli daně na jeho důchod se dost blíží absolutní nule, to je stejné jako hovořit o nějaké hodnotě “podnikatele” který celý zisk po celá desetiletí prohýřil a neinvestoval do nových strojů, tam je potom hodnota té firmy také zcela nulová. Ti potomci to není nic jiného než ta obdoba těch nových strojů bez kterých ta celá naše “firma” nemůže existovat.

0 0
možnosti

mtriska

24. 2. 2010 15:18
Re: No zkoušel jsem to přesložité číst

Ano, ja s Vami  souhlasim, ten jazyk neni jednodiuchy.,Nicmene Vas soud se netyka podstaty problemu .Hezky den

0 0
možnosti

Paeris Kiran

24. 2. 2010 13:13
Je to poněkud nepraktické...

Bez oběživa budete těžko měnit krávu za rohlíky a auta ze chleba.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2670x
Živím se organizací lidí a firem a vymýšlením internetových produktů. Vlastním magazín o bydlení a životním stylu, fascinují mě sociální sítě a zkoumání způsobů jakými mění světovou komunikaci.