Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cojanato

24. 6. 2011 18:31
Neni Fejk, jako Fejk...

Je vicero takovych "trafikovych" figurek, co ve shode okolnnsti a nahod zacnou se nabalovat a ve vsi tichosti zacnou po castech "odsypavat" kdovi kam a kdovi komu. :-((

Hra o prachy.

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

24. 6. 2011 17:35
především - pokud to měl ve smlouvě, není co řešit

Samozřejmě, může se postihnout ten, co takovou smlouvu podepsal ca ČD, ale smlouvy se mají dodržovat.

To, aby se udělal nějaký audit platů ve státem vlastněných (a notabene ještě púordělečných) podnicích, je rozhodně dobře. Ale nemůže se to uplatit zpětně. Můžou se uzavřít nové smlouvy, dotyční mají možnost je nepodepsat a odejít s odstupným... ale nedá se zavést retroaktivní pravidlo. To by tu pak byl ještě mnohem větší bordel.

0 0
možnosti
JK

barbudos

24. 6. 2011 14:07
Post nebo trafika?

V době, kdy jezdíme v rychlících  jejichž  vagony jsou  40 let staré a tahají nás lokomotivy stejně " moderní".  Kdy se šetří tak , že se neopravují koleje a koledujeme si o nějaké velké železniční neštěstí, je post pana Fejka poněkud absurdní. Připomíná trafiku pro schopného člověka, který  je zrovna  bez práce.  Na zlepšení  vybavení, čistoty , bezpečnosti a dalších věci na železnici  není snad potřeba ombucman, to by mělo být náplně práce vedoucích funkcionářů ČD.  Podle medií, jsou velmi dobře placení, tak ať výsledky jeich práce  tomu odpovídají Za jeho miliony by třeba mohlo být ve vlacích dostatek toaletního papíru..[>-]

0 0
možnosti
RP

radim36

24. 6. 2011 16:03
Re: Post nebo trafika?

Fejk ale na om postu údajně skutečně tvrdě makal, takže aspoň z jeho strany to na trafiku nevypadá. Ostatně není mi jasné, proč by zrovna Fejk potřeboval trafiku, není to žádný zkrachovaný politik, který by nedostal žádné nabídky a bez trafiky by šel na pracák. Fejk se dostatečně udělal jako schopný manažer na pražské zoologické zahradě a ani  těch pár měsíců v USA to nezměnilo.

Bohužel zapomněl , že Panská láska po zajících skáče neboli aktualizováno na dnešní podmínky Přízeň politiků po zajících skáče. Jak se Bártovi před pár měsíci hodilo, že získal do ČD člověka s takovým renomé úspěšného manažera, tak nyní se takový člověk v ČD naopak někomu nehodil.

Možná vedení ČD , když se ukázalo, že chce skutečně na tom postu makat a chod ČD vylepšovat?

0 0
možnosti
DC

Morningstar

24. 6. 2011 10:33
není to náhodou

blbost Českých Drah, potažmo českého státu, když na jedné straně tu smlouvu uzavřel a na druhé straně nenechal toho člověka vlastně ani zkusit dělat svou práci a vyhodil ho i se všemi těmi finančními důsledky? Zase jednou se ukázalo, že státní firma se neumí chovat racionálně. A protože se v Čechách hlavně závidí, sveze se to na Fejka. To, že se v ČD prošustují miliardy ročně, najednou není důležité. Každej buran jenom vidí, že si někdo přišel na větší prachy.

0 0
možnosti
RP

radim36

24. 6. 2011 10:35
Re: není to náhodou

R^

0 0
možnosti
RP

radim36

24. 6. 2011 10:13
Fejka je třeba se zastat.,

proti těm idiotům politikům z obou politických táborů, kteří se z toho snaží vytloukat politické body.

Na druhé straně autor článku měl velké oči, když napsal, že kdyby Fejka nechali dál pracovat, že by sám nějak situaci na ČD zlepšil. Jedná se o firemního molocha s mnoha tisíci zaměstnanci, kde člověk i na takové vysoké funkci s tak vysokým platem je jen šroubek v zajetém stroji. Fejk mohl na tomto místě pracovat roky 16 hodin denně, mohl vyprodukovat hory studií a teoretických doporučení, pokud ale takovou funkci v takové velké mašinérii pojal jako čistě odbornou, nedosáhl by vůbec ničeho. Změny by prosadil jedině v případě, kdyby tu funkci pojal politicky. To znamená kdyby získal na svou stranu nutných změn v ČD rozhodující většinu vedení ČD plus nějak něčím  neutralizoval železničářské odbory.

Vsázím se, že další pracovní místa Fejka bude v malé nebo střední firmě, kde mu do jeho rozhodování nikdo nebude kecat.

0 0
možnosti
DC

Morningstar

24. 6. 2011 10:30
Re: Fejka je třeba se zastat.,

R^

0 0
možnosti
H

hanah7

24. 6. 2011 10:12
Odchodné ....hm

Pokud se nepletu, Pan Fejk má dostat dva miliony dvěstě tisíc na základě konkurenční doložky, tedy za to, že po nějakou dobu nenastoupí ke konkurenci. Tedy jakousi kompenzaci, páč nemůže jinde uplatnit to, co se za tři měsíce naučil u ČD.:-). V této souvislosti by mě zajímalo, co tak cenného (v hodnotě přes 2 mil.) , by mohl z ČD vynést a použít u konkurence, ale hlavně u konkurence JAKÉ ?

Pan Fejk odešel, protože bylo, podle jeho slov, poškozeno jeho dobré jméno zveřejněním vysoké odměny. Protože to je až tak ostudné, ještě devětkrát tuto odměnu přijme, aby tak devětkrát svoji pověst zhoršil. Na tak špičkového manažera, dost podivní a pokřivená logika. Škoda. Jako pana ZOO ho měl každý rád.

A ještě k dodržování smluv - tam kde je smlouva v rozporu s dobrými mravy, je neplatná. Aspoň by to tak být mělo.

0 0
možnosti
RP

radim36

24. 6. 2011 10:41
Re: Odchodné ....hm

Jen taková malá maličkost.

Kdo určí, která smlouva je v rozporu s dobrými mravy a tudíž se nemusí dodržet, zatímco jiná se dodržet musí?

Oranžový papaláš Sobotka? Odborářský papaláš Zavadil? Modrý papaláš Nečas? Odborářská nebo jiná demonstrace? Euroúředník či europoslanec v Bruseli? Nebo dáme hlasovat, aby o tom rozhodli "prostí" lidi?

0 0
možnosti

oldiess

24. 6. 2011 10:01
To jste sem zase něco třísknul

Fejk byl od pádu totality prvním, kdo mohl dát dráhy do pucu;-D

0 0
možnosti
AB

abarila

24. 6. 2011 9:30
Já souhlasím

Už z toho důvodu, že smlouvy se mají dodržovat. A stát by měl jít příkladem.

0 0
možnosti
JM

Tetanovka

24. 6. 2011 10:04
Re: Já souhlasím

Já nesouhlasím, protože by se neměly ve státním podniku, který žije ze státních dotací, vůbec takové smlouvy dávat. Myslím, že by panu Fejkovi mohlo stačit nabídnout dejme tomu sto tisíc a odvedl by stejnou práci. Peníze pak chybí jinde.

Zajímavé je, že v soukromých podnicích takto vysoké platy nejsou - majitel si výdaje musí hlídat.

0 0
možnosti
G

Gašpo

24. 6. 2011 9:24
Sorry, ale Váš názor je smiešny.

Ničmenej Fejka sa musím z princípu zastať.

Je až neuveriteľné ak teraz Nečas pohoršene žiada peniaze od neho nazad a ABSOLÚTNE mu nevadí, že riaditeľ ČD pán Žalud berie mesačne až dva milióny ( prilepšuje si cez Liberec k oficiálnemu platu ešte jeden a pol mega ). Takto funguje celá jeho "růžovoučká partička", ktorá vedie STRATOVÝ štátny podnik.

Ak mi tu bude niekto písať, že ČD nie sú štátny podnik, ale akciovka a straty sa hradia z dotácií, tak mu dopredu hovorím, že žiadnou nálepkou nezakryje princíp, ktorý je proste jasný. Daňový poplatník platí straty podniku a prispieva na neskutočný luxus tých, čo ho vedú.

To je vrchol arogancie a zlodejiny, inak sa to nazvať nedá.!!!!!!

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 6. 2011 9:15
tak to jste se na to těšil zbytečně

Nic z toho co jste si tak vysnil, Fejk na místě ombudsmana ČD zařídit nemohl. Leda to předložit jako návrh vrcholovému managementu.Ale to mohly české dráhy klidně rozdat po vlacích lístky aby jim cestující sami napsali jak si představují kulturní cestování v 21.století. A vyšlo by to mnohem levněji než celý Fejk Výhodou by ovšem bylo, že by vedení ČD ty hlasovací lístky mohlo použít při velké potřebě.Jiný efekt by taková anketa neměla, stejně jako Fejk jako ombudsman.:-(

0 0
možnosti
RP

radim36

24. 6. 2011 10:32
Re: tak to jste se na to těšil zbytečně

To není pravda. Například ta hromada lístků v jedné kupě s hloupými nápady a řečmi a s dobrými nápady není nic. Někdo to musí vytřídit a vybrat tam ty dobré nápady, někdo musí ty dobré nápady rozpracovat, za kolik peněz a za jak dlouho atd by to trvalo udělat ...

A teprve potom to je firmě k něčemu.

A obecně na toto existuje spousta literatury, jak od zákazníků i zaměstnanců i jinak dolovat ty správné nápady pro firmu , jak je vybírat a realizovat, aby docházelo k zlepšení...

Zaměstnat Fejka mělo logiku, protože defakto totéž Fejk udělal, když kdysi vyhrál místo ředitele relativně zanedbané a málo známé Pražské Zoo a za ty roky ji docela pozvedl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2670x
Živím se organizací lidí a firem a vymýšlením internetových produktů. Vlastním magazín o bydlení a životním stylu, fascinují mě sociální sítě a zkoumání způsobů jakými mění světovou komunikaci.